Plaza Muntz

podium de Appelmarkt

Naast de Groenmarkt ligt de Appelmarkt. Plaza Muntz is tijdens Dias Latinos 2018 dé plek om te ontspannen tussen het dansen door en te genieten van heerlijke eten. Er staan hier op vrijdagavond, zaterdag en zondag een aantal foodtrucks die gerechten aanbieden met diverse invloeden.

Piepermobiel
De Pieper Mobiel is een prachtige mobiel aardappel die is ontworpen door kunstenaar Sander Grooten. Ze serveren verse huisgemaakte frietjes in de authentieke puntzak met klassieke sauzen of ambachtelijk gemaakt stoofvlees. Inclusief het enige echte houten vorkje! De Pieper Mobiel is een onderdeel van Vlaams friteshuis van Gogh uit Amersfoort (sinds 1999).

Bung Bung Badi
Als je een fervent liefhebben van lekker Indisch eten bent moet je zeker even langs bij Bung Bung Badi! Vanuit de Dapur Kecil (kleine keuken) serveren zij ambachtelijk bereide homemade Indische snacks. Er wordt gebruik gemaakt van recepten uit het verleden waarvan sommige vertaald zijn naar het heden. Bung Bung Badi laat je graag kennis maken met een Sateh ‘Badi’, een Gado Gado of andere heerlijke snacks.

Speedy Churros
Wie kent ze niet? De Latijns-Amerikaanse snack gemaakt van gefrituurd deeg: Churros! Bestrooid met wat kaneelsuiker en/of poedersuiker zijn ze onweerstaanbaar! Speedy Churros bakt al sinds 2009 volgens origineel Churreria recept de lekkerste churros!

IJssalon San Marco
Tijdens het zonnige weekend kan ijssalon San Marco niet ontbreken! Al dertig jaar lang is San Marco een klein stukje Italië in Amersfoort. Een plek waar je al in al zijn lekkernijen ‘la dolce vita’ proeft. Bij deze vrolijke ijskar kun je terecht voor verschillende handgemaakte smaken ijs. De één nog lekkerder dan de ander. Lekker voor wat afkoeling tussen het dansen door!

Food Fiesta
Tropische sferen, gezelligheid en vooral lekker eten! Dat is waar onze Caribische foodtruck, Food Fiesta voor staat. Zij brengen het zomergevoel en bereiden met liefde, veel passie én plezier Caribbean streetfood! Met de frituur, wok en grill worden de meest lekkere gerechten gemaakt, zoals bijvoorbeeld de populaire Saté Batata en de Honey Wings met frites. Liever geen frituur? Laat je dan verrassen door de Chicken, Beef of Shrimps Fried Rice?


Benieuwd naar de andere pleinen?

Bekijk alle pleinen