Dias Latinos is para
todo la familia

Dias Latinos zet Amersfoort in beweging. Voorafgaand, en tijdens het evenement wordt een grote groep mensen bereikt. Dias Latinos wil deze aandacht ook inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Naast het organiseren van het festival wordt een deel van het budget ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Door middel van de afdracht van een percentage van de sponsorgelden en de horecaopbrengst wordt dit budget opgebouwd. Onder de toepasselijke naam ‘Viva la Vida’ wordt tijdens Dias Latinos aandacht besteed aan de pijlers Innovatie, Educatie en Bewustwording.

INNOVATIE

Tijdens het driedaagse festival wordt nieuw jong talent uitgedaagd om zich te presenteren op één van de podia op de Amersfoortse pleinen. Daarnaast zullen er seminars en workshops worden georganiseerd waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Latin muziek- en dans worden gepresenteerd.

EDUCATIE

Met het festival worden verschillende culturen in Nederland bij elkaar gebracht. Door middel van diverse dansworkshops verspreid over de verschillende locaties in de stad laten wij jong en oud kennismaken met Latijns Amerikaanse culturen om zo een unieke beleving mee te geven.

Bewustwording

In 2017 verbindt Viva la Vida zich aan Amerpoort. Amerpoort ondersteunt ruim 2300 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi: van jong tot oud en van licht tot ernstig meervoudig beperkt. Daarbij staat voorop dat de cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven vormgeven en kunnen meedoen in de samenleving. Nog meer dan voorheen wil Amerpoort de buitenwereld binnenhalen om samen te werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. En meer dan ooit wil Amerpoort de samenleving opzoeken. Dias Latinos sluit hier perfect bij aan.

FLINT AMERSFOORT

Viva la Vida, Fiësta!

Op vrijdag 30 juni 2017 is voorafgaand aan La noche de Dias, de feestelijke aftrap van het weekend: Viva la Vida Fiësta! Een feest voor en door cliënten van Amerpoort. Op deze middag wordt de AFAS zaal van Flint omgetoverd tot één groot decor voor dans en muziek. Drumbands en fraai uitgedoste dames en heren zorgen voor een Caribisch tintje. Onder het motto ’Muziek brengt mensen samen. Muziek raakt je hart en brengt je in beweging’ worden de cliënten en hun begeleiders ondergedompeld in Latijns-Amerikaanse dans- en muziek. Ze kunnen deelnemen aan dans- en muziekworkshops, luisteren naar optredens van drumbands en genieten van Zuid-Amerikaanse hapjes en drankjes. Hiermee creëren we samen een unieke Latin en Caribische ervaring. Het Viva la Vida Fiësta is een onvergetelijke ervaring voor de cliënten van Amerpoort.