Dias Latinos is para

todA la familia

Dias Latinos zet Amersfoort in beweging. Voorafgaand, en tijdens het evenement wordt een grote groep mensen bereikt. Dias Latinos wil deze aandacht ook inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Naast het organiseren van het festival wordt een deel van het budget ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Door middel van de afdracht van een percentage van de sponsorgelden en de horecaopbrengst wordt dit budget opgebouwd. Onder de toepasselijke naam ‘Viva la Vida’ wordt tijdens Dias Latinos aandacht besteed aan de pijlers Innovatie, Educatie en Bewustwording.

INNOVATIE

In samenwerking met Scholen in de Kunst Amersfoort ging Dias Latinos dit jaar op zoek naar 'La Promesa de Dias Latinos 2018'. Tijdens een talentenshow wordt nieuw jong talent uitgedaagd om zich te presenteren. Daarnaast zullen er seminars en workshops worden georganiseerd waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Latin muziek- en dans worden gepresenteerd.

EDUCATIE

Met het festival worden verschillende culturen in Nederland bij elkaar gebracht. Door middel van diverse dansworkshops verspreid over de verschillende locaties in de stad laten wij jong en oud kennismaken met Latijns Amerikaanse culturen om zo een unieke beleving mee te geven.

Bewustwording

In 2018 verbindt Viva la Vida zich aan Amerpoort. Amerpoort ondersteunt ruim 2300 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi: van jong tot oud en van licht tot ernstig meervoudig beperkt. Daarbij staat voorop dat de cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven vormgeven en kunnen meedoen in de samenleving. Nog meer dan voorheen wil Amerpoort de buitenwereld binnenhalen om samen te werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. En meer dan ooit wil Amerpoort de samenleving opzoeken. Dias Latinos sluit hier perfect bij aan.

Dias Latinos is een unieke beleving voor en door cliënten van de Amerpoort. Een Latinfeest met een gevarieerd programma, aansluitend bij de behoeften en mogelijkheden van de doelgroep. Cliënten kunnen meedoen aan verschillende workshops maak ook genieten van (zang/dans)optredens.