Dias Latinos:

para todA la familia

Dias Latinos zet Amersfoort in beweging. Voorafgaand, en tijdens het evenement wordt een grote groep mensen bereikt. Dias Latinos wil deze aandacht ook inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Naast het organiseren van het festival wordt een deel van het budget ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Door middel van de afdracht van een percentage van de sponsorgelden en de horecaopbrengst wordt dit budget opgebouwd. Onder de toepasselijke naam ‘Viva la Vida’ wordt tijdens Dias Latinos aandacht besteed aan de pijlers innovatie, educatie en bewustwording.

Fiësta

Voor iedereen

Niet voor iedereen is het mogelijk om aanwezig te zijn tijdens het festivalweekend. Daarom organiseren we elk jaar een apart feestje voor een doelgroep die het festival zelf wat minder makkelijk kan bezoeken.

Kwetsbare doelgroepen

In 2017 en 2018 waren dit cliënten en begeleiders van zorginstelling Amerpoort. In 2020 brengen wij, net als in 2019, het festival naar een Amersfoortse wijk, met als doelgroep kwetsbare ouderen. In 2019 was dit de Koperhorst en in 2020 was Hart van Vathorst onze partner en de ontmoetingsplek waar bewoners van diverse zorginstellingen samenkwamen.

In 2021 komen we graag terug om nogmaals een Dias Latinos feest op maat aan te bieden met dans, muziek en workshops, in samenwerking met zorgstudenten van MBO Amersfoort. Zij volgen voorafgaand aan deze middag een thematisch lesprogramma om onze gasten optimaal te begeleiden.