Dias Latinos is para

todA la familia

Dias Latinos zet Amersfoort in beweging. Voorafgaand, en tijdens het evenement wordt een grote groep mensen bereikt. Dias Latinos wil deze aandacht ook inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Naast het organiseren van het festival wordt een deel van het budget ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Door middel van de afdracht van een percentage van de sponsorgelden en de horecaopbrengst wordt dit budget opgebouwd. Onder de toepasselijke naam ‘Viva la Vida’ wordt tijdens Dias Latinos aandacht besteed aan de pijlers innovatie, educatie en bewustwording.

La Promesa

La Promesa biedt latin talent een podium! Met La Promesa geven we o.a. een masterclass aan semi-professionals, bieden we talent een podium tijden het festival én laten we jonge kinderen kennismaken met de latin muziek.

Lees meer

Latin lessen

In samenwerking met Scholen in de Kunst worden door de docenten van Scholen in de Kunst speciale latin lessen gegeven. Latin is niet een standaard thema, wanneer je muziekles hebt. Wij proberen de oriëntatie van muziekleerlingen te verbreden, door de leerlingen die normaal gewone instrumentles krijgen, kennis te laten maken met latin. Ze worden dus aangemoedigd om de latin muziek eigen te maken. Er wordt samen gewerkt aan optredens voor tijdens het festivalweekend van Dias Latinos.

Fiësta

Niet voor iedereen is het mogelijk om aanwezig te zijn tijdens het festivalweekend. Daarom organiseren we elk jaar een apart feestje voor een doelgroep die het festival zelf wat minder makkelijk kan bezoeken. In 2017 en 2018 waren dit cliënten en begeleiders van zorginstelling Amerpoort, die samen in theater Flint in Amersfoort een middag vol muziek en en dans werd aangeboden. Voor 2019 is gekozen voor de doelgroep ouderen. Ook zij krijgen een Dias Latinos feest op maat aangeboden, waarbij dans, muziek en workshops worden aangeboden in samenwerking met stichting Vier het Leven.

Workshops

Tijdens het festival bieden we iedere bezoeker ook de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende dansworkshops op de festivalpleinen. Zo kan iedereen die dat wil, zonder al te veel drempel kennismaken met latin dans. Ieder jaar zijn er weer andere workshops te volgen.