Fiësta!

Ieder jaar verbindt Dias Latinos zich aan een kwetsbare groep in onze samenleving. Met Viva La Vida Fiësta proberen wij ze in een voor hen veilige omgeving te betrekken bij de muziek en dans die Dias Latinos ook aan festivalgangers biedt. Dit Fiësta vindt altijd plaats op de vrijdagmiddag van het festivalweekend. Dias Latinos zoekt daarin de samenwerking met regionale partijen en gemeentelijke instellingen.

2020

Dakterrasconcert tijdens corona

Ook in de periode dat door corona contact moeilijk was, stonden wij klaar om ouderen bij Hart van Vathorst een hart onder de riem te steken. We gaven op het dakterras, op veilige afstand, een heerlijk concert voor de bewoners. Daarbij gaf ML Dance een dansdemonstratie op de heerlijke live muziek.

2019

Fiësta bij de Koperhorst

In 2019 zoekt de werkgroep ‘Viva la Vida’ weer de samenwerking met MBO Amersfoort, maar deze keer wordt Fiësta georganiseerd voor eenzame ouderen. Samen met stichting de Koperhorst en stichting Vier het leven bezorgen we de ouderen een vrolijke en muzikale middag. De studenten worden voor deze dag vooraf voorbereid met een lesprogramma en assisteren tijdens deze middag de deelnemers.

2017 & 2018

Cliënten van Amerpoort

Viva la Vida organiseerde Fiësta in 2017 en 2018 in theater Flint in Amersfoort en liet daarbij 225 cliënten van zorginstelling Amerpoort genieten van Latin muziek en dans. Er waren optredens en Dias Latinos verzorgde interactieve workshops met bijvoorbeeld percussie. De werkgroep werd daarin bijgestaan door 25 studenten van MBO Amersfoort, afdeling zorg & welzijn.